Wat zijn de voordelen van podcasts als marketingmiddel?

 

Het gebruiken van podcasts in je marketingstrategie heeft echt een hoop pluspunten. Laat me je vertellen wat die zijn:

 1. Dichter bij je publiek komen
  Met podcasts kun je echt een band scheppen met je luisteraars. Het is alsof je ze persoonlijk uitnodigt in jouw wereld en ze laat zien wie jij of je merk echt is. Door verhalen en emoties te delen via geluid, voelt je publiek zich directer betrokken. Ze krijgen het idee dat ze jou echt leren kennen, wat super is voor het bouwen aan merkbekendheid.

 2. Podcasts passen altijd in je schema
  Het mooie van podcasts is, dat je ze kunt luisteren terwijl je bezig bent met andere dingen. Of je nu aan het sporten bent, de afwas doet, een wandeling maakt of in de auto zit. Je kunt altijd luisteren. Dit maakt podcasts super toegankelijk voor iedereen die het druk heeft en toch graag nieuwe dingen ontdekt.

 3. Je bereikt er meer mensen mee
  Als je begint met podcasts, open je de deur naar een hele nieuwe wereld. In plaats van je content alleen op je eigen site of social media te delen, kun je je podcasts op allerlei platforms kwijt. Denk aan Spotify, Apple Podcasts en nog veel meer. Dit betekent dat je opeens een veel groter publiek kunt bereiken. En, net als bij Google, zoeken mensen op die platforms naar podcasts, wat betekent dat nieuwe luisteraars jou gemakkelijker kunnen vinden.

 4. Je raakt precies wat je doelgroep zoekt
  Mensen die podcasts luisteren, zoeken actief naar dingen die ze interessant vinden. Als jouw podcast aansluit bij wat ze zoeken, dan pop je op in hun zoekresultaten. Dit betekent dat luisteraars niet per ongeluk bij jou terechtkomen; ze zijn er echt naar op zoek. Zo kun je nog beter inspelen op wat je publiek wil horen, wat de kans vergroot dat ze blijven hangen en fans worden van jouw serie.

 5. Breid je netwerk uit met podcasts
  Nodig eens iemand uit om te gast te zijn in je podcast. Dat is niet alleen leuk voor je luisteraars, maar het opent ook deuren naar nieuwe netwerken. Door interviews te houden, ontmoet je interessante mensen en wie weet wat voor kansen dat weer brengt. Het maken van podcasts kan dus een super manier zijn om je netwerk uit te breiden, zonder dat het aanvoelt als netwerken.

Zo zie je maar, podcasts zijn echt een gouden kans voor je marketingstrategie. Het is persoonlijk, toegankelijk en een geweldige manier om je netwerk te vergroten. Waar wacht je nog op?

Podcast marketing

Podio is je full service podcast en content agency

Ontdek hoe wij je kunnen helpen met de realisatie van je eigen podcast en hoe we die kunnen inzetten als een échte leadgenerator.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang
alle podcast nieuws in je mailbox.

klaar om te starten?

Podcastidee bespreken? 
Neem contact op en je hoort snel van ons.